Vámosoroszi Község Önkormányzata

Üdvözöljük községünkben!

A település Magyarország ÉK-i részén, a Szatmári-síkságon, a Túr és a Szamos által övezett “Erdőháton” fekvő völgyi falu, a megyeszékhelytől, Nyíregyházától kb. 94 km-re. A 491-es főútról Mándnál leágazó alsórendű úton érhető el, mely nagy részben az északi irányban folyó Tapolnok-patak keleti, illetve nyugati partján terül el. A Tapolnok szabályozása az 1930-as években készült el, előtte csaknem évenként szenvedett árvizektől a település.


A parkban több száz éves platánfák és gesztenyefák találhatóak, valamint a helyi jellegzetes növények. Hatalmas méreteik rengeteg csodálkozó tekintetet vonnak magukra. Alul talpasan kiszélesedő törzsű platán, alkalmas időben meglehetősen színes lombozatot produkál. Főúri kastélyok körül, parkokban nélkülözhetetlen szereplő.


Az ezredforduló környékén alakították ki a Millenium-parkot, mely nyaranként a környező falvakra jellemzően gyönyörű virágoktól pompázik a község központjában.


Tapolnok-patak szeli ketté a települést, nyárfák szegélyezik a vízpartot, amelynek kilátása nyaranként nagyon szép, emellett régi fűzfák is övezik a partját. Főképp folyók partjain találhatóak meg, de alkalmazkodtak a füstös városokhoz is. Mivel gyorsan nőnek, védőfalként használhatóak, széles, remegő leveleik feldíszítik, és vidám hangulatúvá teszik a fát.


A patak partja nyáron gyönyörű látványt nyújt, zöld, buja növényzetével és az azt körülölelő nyárfákkal, ha szerencsénk van még egy-két szürke gémet is láthatunk.Támogatások


Választás 2024


Vámosoroszi


Önkormányzat


Kapcsolat

Vámosoroszi Község Önkormányzata

4966 Vámosoroszi, Petőfi utca 17.

Tel.: +36 44 368-810, 06 44 368-539

Fax.: 06 44 368-539

E-mail: vamosoroszi.onk@gmail.comAz oldalon található tartalom Vámosoroszi Község Önkormányzata tulajdonát képezi. | webDesign